Pieksämäen Prisma rakentuu ammattilaisten käsissä

Pieksämäen Prisman rakennustyömaalla Rakennusliike U. Lipsanen Oy:n vastaavana työnjohtajana työskentelee Sauli Partti ja työmaainsinöörinä Ossi Teittinen. Heidän työparinaan työmaamestarina kohteessa on Jonne Elo. ”Aloitimme varsinaiset rakennustyöt syyskuun neljäntenä 2017”, mestarit kertovat.

Yllätyksiä

Vaikka 1880-luvun lopulta alkaen sadan vuoden ajan ratapihatoiminnassa olleelle Pieksämäen Veturitallien alueelle on vanhan varikon toiminnan päättymisen jälkeen suoritettu useita maaperätutkimuksia ja kunnostustoimia, tuli kaikille yllätyksenä maarakennustöiden aikaan tontilta löytyneet haitta-ainepitoisuudet sekä maahan ennen vanhaan kätketyt ratapölkyt.

Kunnostustoimien ja massanvaihtojen jälkeen rakentaminen jatkui paalutuksella ja perustusten teolla sekä runkorakenteiden pystytyksellä.

Myös alkutalven poikkeuksellisen runsas lumentulo on lisännyt haasteita rakentajille. Pieksämäen Prisman arkkitehtisuunnittelusta vastaa pieksämäkeläinen Arkkitehtitoimisto Art Michael Oy.

Noin sadan metrin pituinen, bruttoalaltaan 11 044 neliömetrinen automarket rakennetaan pelti-villa-peltielementein. Se liittyy Veturitalleihin tuulikaappirakenteiden avulla. Myös värimaailmaan on poimittu aineksia viereisestä rakennuksesta. Metallirakenteiden lisäksi automarketin julkisivun nurkkiin tulee tiiliverhottuja osia.

Prisma valmistuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti marraskuun 2018 loppuun mennessä.