Lipsanen Oy – perheyritys

Tilaa tulevalle

Rakennusliike U.Lipsanen Oy on suomalainen perheyritys ja kuuluu Lipa-Betoni konserniin. Yhtiö takaa asiakkailleen kilpailukykyiset, korkealaatuiset ja aikataulun mukaiset toimitukset. Asiakkaitamme palvelemme yksilöllisesti paitsi pääurakoitsijana, myös osana rakennuttajan taitotiimiä, mikä varmistaa rakennuttajalle tavoitteiden mukaisen, toimivan rakennuksen. Teemme kaikki tarvittavat ponnistelut varmistaaksemme, että kaikki osapuolet voivat tarkastella valmista rakennusta ylpeinä ja yksimielisinä tehdyn työn korkeasta laadusta.

Yksityiskohtainen historia

1950 Uuno Lipsanen ja Mauno Hintsanen perustivat nimeään kantavan rakennusliikkeen. Ensimmäinen urakka oli Sulkavan paloasema (kuva).

1954 Uuno Lipsanen siirtää rakennusliikkeen toimipisteen Juvalta Pieksämäelle.

1959 Nikkarilan Metsäkoulu oli ensimmäinen valtiolle rakennettu kohde. Tästä oli suuri hyöty tulevaisuudessa.

1964 Uuno Lipsanen jättäytyi pois Pieksämäen seudun kovasta hintakilpailusta. Samaan aikaan rakennusliike sai kannattavan ja haastavan työn, Lapinlahden virastotalon rakennusurakan. Kyllikki Lipsanen muistelee, että urakasta jäi voittoa 5 000 markkaa, iso raha silloin.

1965 Yritys nousi valtakunnallisesti merkittäväksi, kun se seuraavan seitsemän vuoden aikana ja vielä myöhemminkin pääsi VR:n paikalliseksi ”hovirakentajaksi”.

1972 Yritys muuttui kommandiittiyhtiöksi.

1973 Uuno Lipsaselle myönnettiin kiinteistöneuvoksen arvonimi.

1976 Hotelli SavonSolmu valmistui Pieksämäelle. Aikanaan valtakunnallisesti merkittävä hotelli oli Uuno Lipsasen mielestä hänen kaikkein haastavin työnsä.

1976 Perustettiin elementtitehdas Lipa-Betoni Oy

1984 1. sukupolven vaihdos ja Rakennusliike U.Lipsanen muuttui osakeyhtiöksi. Toimitusjohtajaksi Matti Lipsanen.

1988 Pilari-lehden toimitus alkoi.

1989 Aiempana ulkopuolisena neuvonantajana toiminut Lauri Mikkonen valittiin ensimmäisenä ulkopuolisena jäsenenä yhtiön hallitukseen.

1994 Rakennusliike U.Lipsanen Oy laajensi toimialuettaan Jyväskylään.

2003 Rakennusliike U.Lipsanen Oy laajensi toimialuettaan Pääkaupunkiseudulle.

2003 Ensimmäinen esivalmistettu konehuone Moduls asennettiin Hirvensalmen S-markettiin.

2003 Rakennusliike U.Lipsanen osallistui ”Rakennusjätehuollon tehostaminen Etelä-Savossa” hankkeeseen. Toimien seurauksena jätemäärät työmailla ovat vähentyneet ja kierrättäminen lisääntynyt.

2004 Lipa-Betoni paloi ja rakennettiin uusi tehdas.

2007 Rakennusliike U.Lipsanen osti Rakennus Oy Antti J. Aholan. Kaupan seurauksena toimintamahdollisuudet Etelä-Suomessa vahvistuivat ja pääkaupunkiseudun markkinat avautuivat entistä laajemmin.

2009 2. sukupolven vaihdos. Toimitusjohtajaksi Antti Lipsanen.

2011 Rakennusliike U.Lipsanen Oy uudisti logon ja yritysilmeen. Samalla julkaistiin myös Lipsasen sekä Lipa-Betonin uudet www-sivut.

2013 Perustettiin talotekniikka esivalmisteurakoitsija Moduls Oy.

2019 Rakennusliike U.Lipsanen Oy uudisti www-sivut.

2020 Rakennusliike U.Lipsanen Oy täytti 70 vuotta. Koronan (Covid-19) johdosta jouduimme peruttamaan juhlat.

2020 Lipa-Betoni Oy osti osan HB Porras Oy:n liiketoiminnasta.