Broman Groupin logistiikkakeskuksella kolmas laajennus

Kahdeksan vuotta sitten Broman Group Oy:ssä tehtiin strateginen päätös  yhdistää konsernin silloiset neljä ympäri Suomea sijainneet varastot yhden katon alle. Yhtiö hankki Hyvinkään Kallionopon alueelta kahdeksan hehtaarin tontin ja rakennutti logistiikkakeskuksen.

Tammikuussa 2011 käyttöön otetun logistiikkakeskuksen rakentamisesta vastasi Rakennusliike U. Lipsanen Oy, joka sen jälkeen on toiminut pääurakoitsijana hallin kahdessa laajennushankkeessa vuosina 2013 ja 2016. Nyt oli kolmannen laajennuksen vuoro. Uusin noin 10000 neliömetrin laajennus otettiin käyttöön joulukuun 2017 alussa

Broman Group -konsernin myymäläverkostoon kuuluvat Motonet sekä AD VaraosaMaailma. Motonetilla on yhteensä 31 toimipistettä ja AD VaraosaMaailmalla 26. Tavaravirta kaikkiin
konsernin myymälöihin kulkee Hyvinkään logistiikkakeskuksen kautta. Koko konsernin liikevaihto vuonna 2017 ylitti 333 miljoonan euron rajan. Yhtiö työllistää yli 1500 henkilöä.

”Broman Logistics Oy:n osuus konsernin vuoden 2017 liikevaihdosta oli 94,4 miljoonaa euroa. Ensi vuonna todennäköisesti tulee menemään sadan miljoonan rajapyykki rikki”, uskoo noin sata henkilöä työllistävän Broman Logistics Oy:n logistiikka- ja hankintajohtaja Petri Nietula.

Sijainnilla on merkitystä

Hyvinkää on osoittautunut logistiikkakeskukselle hyväksi paikaksi.

”Olemme lähellä Vuosaaren satamaa. Pääsemme täältä kaikille Suomen pääteille. Myös henkilökuntaa on hyvin saatavilla”, Nietula luettelee.

”Tavarat myös Tallinnan Motonetiin kulkevat Hyvinkään logistiikkakeskuksen kautta. Kun tänään saadaan tilaukset, ovat tavarat seuraavana arkipäivänä Tallinnan myymälässä.”

Nopeita päätöksiä

”Kun edellinen laajennus otettiin käyttöön helmikuussa 2016, totesimme jo saman kevään aikaan, ettei tila tulisi riittämään seuraavan kauden toiminnalle. Teimme päätöksen seuraavasta laajennuksesta saman vuoden lopulla.”

”Hyvinkään kaupungin suhtautuminen suunnitelmiimme on ollut positiivista. Olemme saaneet nopeasti asioita eteenpäin”, toteaa Petri Nietula.

Rakennusliike U. Lipsanen aloitti kolmannen laajennusosan rakentamisen toukokuussa 2017.

”Meille positiivinen uutinen oli se, että rakennus valmistui etuajassa.”

”Aikataulu on meille kriittinen, koska kaikki muu toiminta rakennetaan sen ympärille, onpa kysymys kuormahyllyjen rakentamisesta, henkilökunnan rekrytoinnista tai esimerkiksi prosessimuutoksista”, Nietula täsmentää. ”Aikataulun pettäessä kaikki menisi uusiksi.”

”Nyt saatiin kaikki ajoissa valmiiksi ennen helmikuussa alkavaa ja juhannukseen kestävää sesonkiamme.”

”Rakentaminen ei haitannut millään tavoin operatiivista toimintaa. Muutama lastausovi tosin lähti pois, mutta se organisoitiin uudestaan. Hyvin olemme pihassa mahtuneet liikkumaan”, kiittelee Nietula yhteistyötä tutun rakennusurakoitsijan kanssa. ”Sulassa sovussa ollaan menty. Kaikille on ollut helppoa, kun on tiedetty, kuinka toinen toimii.”

Laajennusosan valmistuttua Broman Logisticsin kokonaisala kasvoi 43000 neliömetriin ja tilavuus 438400 kuutiometriin. Hallissa on nyt 53300 kuormalavapaikkaa ja pientavarahyllyjä 36 kilometrin verran.