11/12 Lipsanen 70v

11/12

2010-luvulla oli Rakennusliike U. Lipsasella jo 60 vuotta takana. Vuonna 2010 yrityksen palvelukseen siirtyi myös kolmas Matti Lipsasen lapsista, Pekka Lipsanen. Pekka kertoo: ”Lapsena sanoin isälle, että onko tuo sinun rakentama talo? Isä vastasi siihen, että se on meidän rakentama. Tämän jälkeen olen aina ajatellut, että on hienoa nähdä meidän rakentamia taloja ympäri Savon maata.”

Pekka valmistui Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiimiakatemiasta tradenomiksi vuonna 2005. Pian opiskelun jälkeen avautui ovet Osuuspankki-ryhmässä, jonka kautta Pekka pystyi yhdistämään oman kiinnostuksen osakemaailmaan. Keski-Suomen Osuuspankissa työskentelyn ohessa Pekka opiskeli Jyväskylän yliopistossa Kauppatieteenmaisteriksi. Pekka kertoo näin: ”Vuonna 2010 keskustellessani isän kanssa, niin hän ehdotti perheyritykseen siirtymistä. Hänen mielestään nyt olisi paras hetki siirtyä, mikäli minulla on kiinnostusta. Niinpä viiden vuoden Osuuspankin työsuhteen jälkeen siirryin meidän perheyritykseen Rakennusliike U. Lipsanen Oy:n hallintopäälliköksi. Työkuvaani kuuluu kiinteistöjen ja vuokra-asuntojen hoitaminen sekä taloushallintoon liittyviä työtehtäviä.”

Vuosi 2010 toi tullessaan palkitsemisia. Rakennusliike U. Lipsanen ja Matti Lipsanen palkittiin vuoden 2010 kasvurityskilpailussa Pohjois- ja Itä-Suomen parhaana kasvuyrityksenä. Ernst & Young Entrepreneur of the Year on kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville kasvuyrityksille.

Vuosi 2010 oli myös hieno vuosi työturvallisuuden näkökulmasta. Rakennusliike U. Lipsanen Oy:n työmailla selvittiin ilman tapaturmia. Rakennusliike U. Lipsanen Oy:ssä työtapaturmien määrä oli laskenut tasaisesti koko 2000-luvun aikana ollen suhteellisesti merkittävästi alle valtakunnan tason. Toimitusjohtaja Antti Lipsasen mukaan hyvä kehitys on seurausta tiukentuneesta työturvallisuusasetuksesta sekä yrityksessä työturvallisuuden eteen tehdystä määrätietoisesta työstä. Panostus työturvallisuuteen lähtee yrityksessä jo työntekijöiden perehdyttämisessä. Työntekijän velvollisuudeksi katsotaan kertoa puutteista työmaalla sekä henkilökohtaisissa varusteissa. Jokaisen työntekijän kuuluu korjata havaitsemansa pienet puutteet työmaalla omatoimisesti.

Vuonna 2010 rakennettiin ahkerasti ja voitettiin merkittäviä tarjouskilpailuja. Vuonna 2010 rakennuskohteita olivat mm. Vaajakosken koulu, K-Supermarket Mertala Savonlinnassa, Jampankaari Järvenpäässä, Broman Group keskusvarasto Hyvinkäällä ja Vähälän terminaali Jyväskylässä.

60-vuotisjuhlassa vuonna 2010 toimitusjohtaja Antti Lipsanen puhui yrityksen nykytilasta ja tulevaisuudesta: ”Olemme pyrkineet takaamaan jokaisessa hankkeessa asiakkaalle hyvän ja laadukkaan lopputuloksen sovitussa aikataulussa. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeä ja jatkamme valittua linjaa. Tulevaisuudessa ulkomaalaisen työvoiman ja alihankkijoiden määrä todennäköisesti kasvaa entisestään. Yhtenä isona vaikuttajana on meidän suurien ikäluokkien eläköityminen. Henkilökunta on ollut varsin sitoutunutta, sellaisen porukan kanssa on mukava tehdä työtä sekä viedä asioita eteenpäin. Voimme tehdä pitkän tähtäyksen suunnitelmia sekä kehittää eri osa-alueita. Henkilökunnan liikkuvuus on myös meille iso asia, sillä paikkakunnat ovat vuosien mukaan vaihtuneet paljonkin, kun töiden perässä olemme menneet ympäri Suomea. Työn perässä tullaan varmasti myös jatkossa liikkumaan, sillä pyrimme saamaan työt kohteen ja asiakkaan mukaan eikä pelkästään paikkakunnan.”

Näiden historiapostausten pohjana ollut Hannu Hyyrysen Tilaa Tulevalle- historiikki on kirjoitettu vuonna 2011, joten ensi kerralla on viimeisen luvun aika.

Lähde: Hyyrinen, Hannu 2011: Tilaa Tulevalle
#rakennusliikelipsanen #rakenneonvoima #rakentaminen
#rakennusala #julkinenrakentaminen #kotimainen #työmaa
#juhlavuosi #historiikki #lipsanen70v